dinsdag 28 oktober 2008

hete chocolademousse

Met heel veel dank aan LP.

Voor 1 persoon.

men neme:

1 ei,
1/2 theelepel honing,
1/8 plak smeltchocola
(= ruim 10 gram)
1 mespuntje bloedhete chilipeperpasta.

:

Splits het ei,
geef de dooier aan de kat en doe het wit in een kommetje.

Doe er
een halve
theelepel
honing bij


en draai het
stijf.


In een ander kopje doe je smeltchocola 98 % puur.
Puur omdat dat het gezondst is,
98 % omdat dat niet te vreten is,
zodat je het niet opsnoept.

Op het stukje chocola
doe je een mespuntje chilipasta.
Zet de chocola in de magnetron om te smelten,
1 - 2 minuten op 50%.

Hoger dan 50% verbrandt de mikmak en verbrande chocola stinkt zo ongelofelijk . . . dat wil je niet meemaken. Maar ik dwaal af.


Haal het bakje gesmolten chocola
uit de oven,
doe het opgeklopte eiwit erbij
en meng het voorzichtig door elkaar.

Eigenlijk is hij nu het lekkerst en vaak haalt hij de ijskast niet, maar hij hoort nog  een half uurtje in de ijskast op te stijven.

Voilà: hete chocolademousse,
vol proteïne en anti-oxydanten,
met maar 100 Kcal.
(chocola 70, eiwit 15, honing 15)

Geen opmerkingen: