vrijdag 19 september 2008

carrière planning

De districtsrechter 
heeft bij monde van de advocaat laten weten,
dat hij mij waarschijnlijk toestemming zou geven
om een paar uur per week vrijwilligerswerk te doen,
als ik daarom zou vragen.

"Lijkt u dat wat?" vraagt de advocaat.
"Ja natuurlijk."
"Ik heb bij de voedselbank geïnformeerd." gaat ze verder. "Daar hebben ze 100 vrijwilligers nodig voor de distributie van voedselpakketten aan de aller armsten in de regio. En een gedetineerde in huisarrest vinden ze geen probleem."

"Jottem," roep ik, want alles is natuurlijk beter dan hier binnen te zitten met een kat die, hoe lief ook, geen woord Nederlands of Italiaans terug kletst. "Leuk, voedselpakketten rondbrengen, dan zie ik nog wat van de wereld."
"Nou ja," zegt de advocaat, " daar zit nog het probleem, dat we moeten aantonen, dat u niet met types van laag allooi in contact komt door dit werk, wat bij de distributie wel het geval zou kunnen zijn . . "

Woede om zoveel rechterlijk onbenul maakt zich van mij meester, maar voor ik kan ontploffen, gaat de advocaat verder: ". . . maar ik heb gezegd, dat u aardig met computers overweg kunt dus u zult wel snel doorstromen naar een bureau-functie en met dit argument hoop ik de eventuele bezwaren van de rechter te ontkrachten."

Kortom: er ligt een mooie deeltijd-carrière voor me uitgestippeld bij de voedselbanken van Italië.

Of het ook echt wat wordt, ligt in 's rechters handen, dus het kan nog alle kanten op, dat weten we ondertussen, maar dit wilde ik toch vast met jullie delen.
Wordt vervolgd, hier op dit blog.
Wees er bij.

1 opmerking:

Anoniem zei

nou!! zo kan je nog een mooie carriere opbouwen daar zeg!! hahahamag wel kijken dat je niet overwerkt raakt en in de ziektewet beland poe poe nou sterkte ermee de vriend van je vriendin je weet wel